Achtmaal promoveert naar 4de Klasse

27 mei 2016 16:30

Donderdag avond 26-05-16 werd het duel in de nacompetitie gespeeld, VV Achtmaal - RKVV Koewacht.

ACHTMAAL – In Achtmaal werd donderdagavond een feest tot in de late uurtjes gevierd nadat VV Achtmaal in de thuiswedstrijd tegen RKVV Koewacht promotie naar de Vierde Klasse wist te bewerkstelligen. ‘The day after’ is het vooral nagenieten. Ook vrijdagavond zal er nog een goed glas bier op de promotie worden gedronken, weet trainer John van Aert die zijn ploeg van in blessuretijd met 3-2 zag winnen.

Het duel bij RKVV Koewacht afgelopen zondag eindigde reeds in een 1-1 gelijkspel. Op Sportpark VV Achtmaal aan de Buntweg  in Achtmaal trok VV Achtmaal donderdag in de eerste helft het spel duidelijk naar zich toe. Het team creëerde tal van kansen, maar vergat daarbij doelpunten te maken. Scoren deed wel RKVV Koewacht dat bij het rustsignaal met een 0-1 voorsprong thee mocht gaan drinken. In de tweede helft zocht VV Achtmaal opnieuw de aanval. Uit een corner kopte Lars Kools de gelijkmaker binnen, maar de 1-1 werd weer uit handen gegeven nadat een klutsbal in de Achtmaalse verdediging onfortuinlijk in het eigen doel belandde. Opnieuw moest VV Achtmaal op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Met een fraaie lob over de doelman van RKVV Koewacht zette Jacky Mertens de 2-2 op zijn naam. Het was Alex Luca die in de 92ste minuut namens VV Achtmaal de trekker overhaalde en het derde doelpunt voor de Achtmaalse ploeg maakte. VV Achtmaal-trainer John van Aert spreekt van een unieke prestatie. Niet alleen komt het eerste elftal komend seizoen uit in de Vierde Klasse, eerder deze maand al zag de Achtmaalse oefenmeester Achtmaal 2 kampioen worden in de Vijfde Klasse Reserve.