DIOZ - Achtmaal 1-3

26 september 2020 21:30

Achtmaal nestelt zich in subtop
In de week dat Achtmaal de bekerderby van Wernhout won, stond er wederom een leuk affiche op het programma. De ploeg van Cees van Beers was te gast in Zegge, waar het DIOZ van oud hoofdtrainer John van Aert de tegenstander was.
Knollentuin
Achtmaal begon slap aan de wedstrijd, het verloor de bal in de beginfase veelal in de opbouw waardoor DIOZ bloed rook. De Achtmaalse defensie speelde de ballen in op de middenvelders maar die konden hier onmogelijk iets mee uitrichten, de ballen stuiterde alle kanten op waardoor verzorgd voetbal onmogelijk was. Achtmaal had het zeker in het begin moeilijk met de lange ballen van DIOZ zijde. Toch was het Achtmaal dat de voorsprong pakte in de wedstrijd, al was dit wel een cadeautje van de DIOZ goalie. De inzet van Roel Jongenelis zou een makkelijke prooi voor de goalie moeten zijn maar het ronde projectiel rolde tergend langzaam door zijn benen in de goal: 0-1! Achtmaal mocht echter Erik Bink bedanken, net voor rust schoot hij Roy Nouws te hulp die een voorzet loste.
Strijd
Achtmaal werd zeker na de rust overrompeld door de strijd van DIOZ, dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. De spits kwam goed naar de eerste paal en tikte behendig binnen: 1-1! Hierna pakte Achtmaal de draad goed op en was wachten op de Achtmaalse voorsprong. Die kwam er door Roel Jongenelis, hij benutte een penalty: 1-2! Hierna is Achtmaal niet meer in problemen gekomen. De invallers Nick Jongenelen en Janno Elst combineerde vlot in de vijandelijke 16 maar laatstgenoemde kreeg de bal echter net niet goed mee. In de 78e minuut gooide Achtmaal de wedstrijd in het slot. Jacky Mertens kapte zich knap vrij en ronde beheerst af: 1-3!
Zo nestelt Achtmaal zich in de subtop. En speelt het komende zondag thuis tegen Rimboe. Gezien de ranglijst mag dit een duel der subtoppers genoemd worden, beide promovendi doen het goed in de 4e klasse. Tot zondag!