Datum

21 december 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

Onder luid applaus ging Achtmaal met opgeheven hoofd het veld af. Zoals trainer John van Aert na afloop zei: ’Dit is een hele mooie afsluiting van wederom een fantastisch jaar voor VV Achtmaal, we kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen van het bekertoernooi’.

De ploeg van oud Feyenoord speler Virgil Breetveld, had het moeilijk tegen de ploeg van oud Moerse boys speler John van Aert. Achtmaal kon naar hartenlust counteren, zo kon de groene brigade zo maar met een 4-2 voorsprong de rust in gaan. De Achtmaalse defensie stond zoals zo vaak wederom als een huis!

Achtmaal liet zoals verwacht de bal aan IFC. Vooral in de beginfase hield Achtmaal het veld zeer compact en wist IFC hier geen raad mee. Na 5 minuten was het Achtmaal dat de scoren had kunnen openen. Michael van Aert werd weggestuurd door Erik Bink, hij had een vroege voorzet in huis op Alex Luca die op zijn beurt weer Jesper Jochems wist te bereiken, zijn kopbal werd echter katachtig gepakt door de IFC goalie. Niet veel later kreeg Achtmaal de uitgelezen kans om de scoren te openen. Alex Luca werd neergehaald in de vijandelijke 16 meter: Penalty! De aanvaller ging zelf achter de bal staan: 1-0! Sensatie op Achtmaal, de 4e klasser stond met 1-0 voor tegen hoofdklasser IFC. De eerste echte kans was echter gelijk raak voor IFC. Een scherpe voorzet van de linksback werd met hoge snelheid op de lat gekopt door de IFC spits, en de rebound werd onberispelijk binnen geschoten: 1-1. Na de gelijkmaker was het wederom Achtmaal die de grootste kansen wist te noteren, Alex Luca was een plaag voor de IFC defensie, zijn afstandschot werd knap gekeerd door de IFC goalie, de rebound van Jesper Jochems ging echter over het lege doel van IFC. Achtmaal kon het verdedigend goed dichthouden, maar IFC kreeg een cadeautje van de scheidsrechter. Een bal werd van dichtbij tegen de arm van Niek Elst gespeeld, waardoor de scheidsrechter een penalty toekende. De penalty ging echter via de paal en de voeten van doelman Roy Nouws uit de goal! Nog voor de rust was het Achtmaal dat had moeten scoren. Een verre doeltrap van Roy Nouws werd op waarde geschat door Alex Luca maar zijn inzet verdween via de IFC goalie naast!

Na de rust hetzelfde spelbeeld. IFC stuitte met grote regelmaat op de Achtmaalse groene muur. Vanuit de omschakeling was Achtmaal echter minder gevaarlijk als in de eerste helft, maar toch moest IFC blijven opletten. Zo was Jacky Mertens wederom zeer belangrijk voor zijn ploeg, hij had vandaag een ondankbare taak, maar hij was vaak aanspeelbaar voor het Achtmaalse middenveld. In de 60e minuut moest Achtmaal toch capituleren. Een wonderschone aanval van IFC werd via de vingertoppen van Roy Nouws binnen geschoten: 1-2. Achtmaal liet het er echter niet bij zitten, het bleef geconcentreerd verdedigen. Met nog een aantal minuten op de klok ging Achtmaal 1 op 1 spelen achterin en dit resulteerde in een grote kans voor spits Jacky Mertens. Hij schrok echter dat de verdediger onder de bal doorging waardoor zijn volley van dichtbij naast de goal eindigde.

Een historische avond voor vv Achtmaal, het ontving hoofdklasser IFC. Zo heeft Achtmaal haar visitekaartje afgegeven. Een nipte 1-2 nederlaag, waar gezien het spelbeeld terecht was, maar gezien de kansenverhouding had Achtmaal recht op meer!

Ook is deze week bekend geworden dat John van Aert voor een jaar heeft bijgetekend, of zoals de selectie het anders zou verwoorden: ‘ John van Aert mag nog een jaar trainer van ons zijn’!