Scheidsrechter

Dons, M.M.J.

Accommodatie

Onbekend

Op het kunstgrasveld van Welberg trok Achtmaal aan het langste eind. Maurice van Meel scoorde in de 87e minuut de onverdiende 1-2.

Achtmaal dat van start ging in de volgende opstelling: Roy; Stefan – Chiel – Martijn – Ralph; Maurice – Michael – Lars – Niek; Nick – Sven.

In de eerste minuut was er al gelijk een goede kans voor Welberg te noteren: een voorzet werd van dichtbij op de vuisten van Roy Nouws gekopt. Daarna nam Achtmaal het initiatief over en had het veel de bal. De spitsen Sven Elst en Nick Jongenelen waren hun directe tegenstanders vaak te snel af al kwamen hier geen grote kansen uit voort. Welberg dat terugzakte wachtte op de fouten van Achtmaal. In de 25e minuut was het raak voor Achtmaal! Sven Elst ontving de bal op randje zestien hij draaide knap weg van zijn tegenstander en met een fraaie boogbal verschalkte hij de Welberg goalie: 0-1!  Na deze goal speelde Welberg verder vooruit en Achtmaal werd al vrij vroeg vastgezet. Stefan Mertens die zijn man onder controle had speelde een goede wedstrijd. In de 40e minuut beging Michael van Aert een overtreding op zo’n 20 meter van de goal, de vrije trap leverde Welberg een corner op. De kortgenomen corner kwam plots voor de voeten van de aanvoerder van Welberg die niet nadacht en de bal van dichtbij hard binnenschoot: 1-1. Een zware domper voor Achtmaal dat bijna niets weg heeft gegeven deze middag. Net voor rust dook de spits van Welberg alleen op voor Roy Nouws maar laatstgenoemde wist redding te brengen met zijn voet.

Na rust een ander spelbeeld: Welberg dat de bal had en Achtmaal dat achterover leunde. In de 55e minuut werd de moegestreden Nick Jongenelen naar de kant gehaald, Richard van Hooijdonk was zijn vervanger. Achtmaal dat veel overtredingen nodig had om de Welberg aanvallers te stoppen had het moeilijk in bepaalde fases van de 2e helft. Martijn Kuijstermans en Chiel van Nispen zaten er vaak zeer nuttig tussen. In de 66e minuut kwam Achtmaal goed weg, de spits van Welberg draaide knap weg maar zijn schot eindigde op de buitenkant van de paal. Het middenveld van Achtmaal moest alle zeilen bijzetten om de gaten dicht te lopen. In de 70e minuut een hoop tumult: Achtmaal dat de bal sportief buitenschoot voor een blessure behandeling van een Welberg speler, na deze blessure behandeling schoot Welberg te bal terug ( zoals het hoort ) maar de spits van Welberg liet zich van zijn onsportiefste kant zien en ging achter de bal aan, zijn schot eindigde in het vangnet. In de 87e minuut was het raak voor Achtmaal! De ingevallen Joep Mensen wist Richard van Hooijdonk te bereiken zijn voorzet was perfect op maat voor Maurice van Meel die hem binnen wist te werken hij had hierbij wel hulp nodig van zijn hand. In de 90e minuut kroop Achtmaal door de oog van de naald omdat de spits goed wegdraaide maar zijn schot scheerde langs de paal.