Accommodatie

Onbekend

Op een troosteloos sportpark Rimboe heeft Achtmaal niet weten te winnen. Dit is al weer het derde gelijke spel naar de winterperiode, ditmaal tegen Rimboe. Achtmaal schiet niet veel op met dit resultaat en ziet concurrent RSV verder uitlopen.

Achtmaal begon in de volgende opstelling: Roy; Stefan – Martijn – Chiel – Ralph; Niek – Michael – Lars – Joep; Alex – Michel

Op een hobbelig veld trapte Achtmaal af. Het werd in de beginfase ver naar achter gedrukt door Rimboe en al in de 4e minuut was het raak. Een Rimboe aanvaller glipte door de Achtmaal defensie en een op een maakte hij geen fout en schoof de bal in de verre hoek: 0-1. Een domper voor Achtmaal dat al 180 minuten de 0 had gehouden. Rimboe dat daarna door bleef drukken kreeg wel een aantal kansen waar niet veel meegedaan werd. Achtmaal kwam meer en meer vooruit en dat resulteerde in een aantal goede combinaties. Zo kwam Niek Elst een aantal keer gevaarlijk door over de linkerkant maar zonder grote kansen. Een goede combinatie op het middenveld van Achtmaal leverde een grote kans op, Michel Sprenkels werd weggestuurd hij wachtte te lang met zijn schot waardoor de verdediger er ternauwernood een corner van kon maken. In de 35e minuut was het raak voor Achtmaal. Een corner van Joep Mensen werd goed doorgekopt door Alex Luca en bij de 2e paal was het Niek Elst die de bal knap binnen wist te schieten: 1-1. Een paar minuten later was het weer Achtmaal dat gevaarlijk werd uit een corner. Joep Mensen draaide een corner recht op het hoofd van Michel Sprenkels die geheel vrijstaand naast het doel van Rimboe kopte.

Na rust was het spelbeeld duidelijk Rimboe dat de aanval zocht en Achtmaal dat gevaarlijk was in de tegenstoot. Het was Achtmaal dat de voorsprong nam: een aanval van Achtmaal die op niets uitliep kwam terecht bij de laatste man van Rimboe zijn terugspeelbal op de keeper was echter te kort, Michel Sprenkels was er als de kippen bij om de bal langs de keeper in de goal te schuiven: 1-2. Er leek hierna geen vuiltje aan de lucht voor Achtmaal maar toch kwam er de verdiende gelijkmaker op het (ontbrekende) scorebord. Een aanval over veel schijven werd vakkundig langs Roy Nouws geschoten: 2-2. Nog geen minuut later had Achtmaal weer op voorsprong kunnen staan. Een mooie combinatie tussen Alex Luca en Joep Mensen werd door Joep Mensen op goal geschoten maar de Rimboe keeper wist er zijn vingertoppen nog tegenaan te krijgen. Niet veel later had Achtmaal op voorsprong kunnen komen, de sterk spelende Joep Mensen draaide een vrije trap goed in maar een Rimboe speler wist de bal net naast zijn eigen doel te koppen. De corner die volgde kopte Niek Elst over. In de 75e minuut kreeg Achtmaal een domper te verwerken een Rimboe aanvaller zocht verdediger Ralph Mertens op en ging gretig naar de grond, de leidsman van dienst trapte hier in en gaf een penalty. De slecht ingeschoten penalty werd gestopt door Roy Nouws. Hierna waren er geen grote kans meer te noteren.

Achtmaal heeft nu 2 weken rust en mag daarna afreizen naar Dinteloord waar RKSV Divo de tegenstander zal zijn, de eerdere wedstrijd tussen deze twee ploegen werd door een beauty goal beslist in het voordeel van Divo.