Accommodatie

Onbekend

Teller Achtmaal stokt bij 5

De groene brigade van John van Aert heeft zichzelf een prima start van het seizoen verschaft. TPO zal achteraf gelukkig zijn dat de teller bij 5 stokte. Hoofdrollen waren neergelegd voor Gertjan van Nispen en Ralph Mertens.

Het advies vooraf werd goed uitgevoerd door Achtmaal in de beginfase, het tempo lag aan de hoge kant en zo probeerde Achtmaal door de verdediging van TPO te komen. Dit lukte in de 12e minuut voor de eerste keer. De bal kwam terecht bij Gertjan van Nispen die zijn man passeerde en vanaf 20 meter de keeper van TPO volledig kansloot liet: 1-0. En niet veel later was er weer reden tot juichen, Michael van Aert legde de bal met uiterste precisie achter de defensie van TPO waarna Alex Luca rustig bleef en de bal langs de doelman schoof: 2-0! Hierna zakte het tempo in en kwam Achtmaal er nauwelijks meer doorheen. Plotseling een hoop tumult op het veld, een opstootje resulteerde in een rode kaart voor TPO. In de 30e minuut kreeg TPO hun eerste kans omdat de Achtmaal defensie even niet goed bij de les was, maar de TPO’er schoot voorlangs.

De 2e helft was nog geen minuut bezig en de bal lag alweer achter de doelman van TPO een corner van Gertjan van Nispen werd door aanvoerder Lars Kools binnen geknikt: 3-0! TPO kwam er zeker in deze fase helemaal niet meer aan te pas, Chiel van Nispen stapte vaak door naar het middenveld en wist vaak de vrije man te vinden. Een corner die weg werd gekopt werd opnieuw door Gertjan van Nispen voor de goal gedraaid, Ralph Mertens kopte in maar de keeper van TPO redde knap in de rebound was Ralph Mertens was de keeper als nog te slim af door een slimme hakbal: 4-0! En of dit nog niet genoeg was, was het wéér Ralph Mertens die het netje liet bollen. Bij een corner torende hij hoog boven iedereen uit en knikte beheerst binnen: 5-0.

Zondag zal Achtmaal te gast zijn op sportpark Ruiterbos waar SAB de tegenstander is, tot dan!