Datum

5 oktober 2014 10:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag ochtend 5 oktober stond de wedstrijd Rimboe-Achtmaal om het programma voor onze dames 1. Rimboe werd net als Achtmaal vorig seizoen kampioen in 5de klasse en debuteren dit seizoen in 4de.  Vandaag was dus een duel wat uit zou wijze wie van deze twee de sterkste nieuwkomer is in deze competitie.

08:30 uur werd de reis naar Wouwse Plantage ingezet met 12 fitte speelsters en hun technische staff. In de nog steeds nostalische kleedkamer werd kort een wedstrijd bespreking gehouden. We waren aan de vroege kant gearriveerd dus hoefde ons niet te haasten om het veld op te gaan. Met een enige relaxe sfeer sloten we de warming up af en kon de strijd om die 3 punten van start gaan.
Achtmaal liet in de eerste minuten gelijk zien wie de baas was op het veld. Zij hadden niet meer dan 5 minuten nodig om de stand al op een 0-1 voorsprong te zetten. Hierdoor werd er door onze dames lekker gwvoetbald en werd zowat elk duel gewonnen. Rimboe kwam haast niet aan een kans toe. De scheids liet veel duw fouten voor wat ze waren, waardoor het spel dus niet vaak stil werd gelegd. De vele kansen die Achtmaal nog voor zichzelf creëerde in de eerste helft werden helaas niet benut. Dus gingen we met een krappe voorsprong de rust in.
Aanvang tweede helft waren we er ons nu wel van bewust dat we sterker terug moetsen komen dan tegen MOC. We moesten gelijk weer fel starten en Rimboe geen kans geven om de bal te spelen. Zo gezegd zo gedaan, iedereen stond direct op scherp en wederom werd er in de eerste minuten al weer een doelpunt door onze dames verzilverd. 0-2 dus en nog een hele helft te gaan. Achtmaal wist een goed spel neer te zetten, met nog een half uur te spelen wisten onze dames de stand uit te breiden naar een 0-3 voorsprong. Diverse kansen die nog volgde werden helaas door de sterke keepster van Rimboe onderschept. Enige dreiging van Rimboe kwam van hun rechtsbuiten, zij wist nog een enkle keer wat te forceren, maar dit werd niet beloond. De defensie van Achtmaal hield stand en zorgde ervoor dat de teller van Rimboe op "0" bleef staan.
Met een eindstand van 0-3 gingen de drie punten dus mee naar Achtmaal.  Nette prestatie, op naar volgende week, dan komt Welberg op bezoek. Zij hebben afgelopen zondag geen wedstrijd gespeeld, dus zullen wss ook met een fitte ploeg aan de start verschijnen.