Datum

30 november 2014 12:00

Accommodatie

Onbekend

Om 12uur liet de scheidsrechter het startsignaal horen. Achtmaal dames 2 tegen Devo dames het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Ondanks iedereen van Achtmaal ook besefte dat het zwaar zou gaan worden, maakte Sietske Jorissen in de 5e minuut de 1-0 voor Achtmaal. We waren er nog niet maar toch wel lekker om een wedstrijd zo te beginnen. Helaas heeft de voorsprong niet langer mogen duren dan 9 minuten, Devo liet het er niet bij zitten en maakte de 1-1. Kom op Achtmaal, de ´kopkes´ omhoog zoals we wel eens zeggen.  En dat gebeurde, Sietske kwam weer aan de bal voorin, en ja hoor daar ging ze weer. De 18e minuut hoppa  de 2-1. Wat een wedstrijd, als dit zo doorgaat zouden er veel doelpunten vallen vandaag. Maar Achtmaal werkte zo hard, onze keeper Kelly Mertens hield een aantal mooie balletjes tegen, zo gingen we met 2-1 voorsprong de rust in. Het zat er in, wel hard knokken maar er was zeker een kans dat we de 3 puntjes mooi in Achtmaal zouden kunnen houden. Maar we moeten ons zeker niet te blij maken, we moeten nog een helft. Zodra de 2e helft begonnen was, was Achtmaal dan ook meteen fel, niet alleen Achtmaal, ook Devo was zeker aanwezig. Het eerste kwartier ging goed tot de laatste minuut van dat kwartier, helaas Devo was ons te slim af en daar viel ie dan de 2-2. Pff... dat was niet de bedoeling. Maar kom op, we gaan er voor. Hard knokken, mooie kansen voor Achtmaal, zo ook voor Devo. Geen van deze kansen wilden tussen de 2 palen van de goal. Zowel van Devo niet dan van Achtmaal niet. En daar gaan we onze laatste minuut in, spannend! Want het kan nog steeds, misschien wel de 3-2, oh nee net niet. Devo aan de bal, nog steeds aan de bal en jaaaa hoor, net te slim af. Hoppa de 3e goal niet voor Achtmaal, maar voor Devo. Helaas snel een volgende aftrap, Achtmaal wilde nog snel een 3-3 maken maar het mocht niet baten. Het eindsignaal klonk en ja inderdaad we hebben verloren. Maar dan ook echt verloren. Hoewel Achtmaal en Devo allebei even sterk waren deze wedstrijd, heeft Devo in de laatste minuut toch kunnen overtreffen. Helaas geen puntjes voor Achtmaal, wel een voldaan gevoel, want er is goed gevoetbald, dat is ook belangrijk. Gefeliciteerd Devo met jullie overwinning.