Zuykerbuyk, W.

Accommodatie

Onbekend

Achtmaal doet zichzelf weer tekort.

Waar de kansenverhouding ongeveer op zo’n 15-2 lag, heeft Achtmaal toch maar een puntje overgehouden aan de confrontatie met FC Moerstraten. Waar de ploeg uit Moerstraten zich meer bezig hield om ballen zo ver mogelijk over de zijlijn te rammen, irritant gedrag te vertonen en kaarten aan te naaien. Wisten ze toch 2 keer te scoren.

De start van Achtmaal was fel en dat was te zien in het score verloop. De 1-0 stond al naar 6 minuten op het scorebord. Alex Luca werd weggestuurd en oog in oog met de doelman bleef hij rustig en schoot via binnenkant paal raak. Het leek een startsein voor een monsterscore maar het was Moerstraten dat de stand in de 15e minuut gelijk trok, de 3e corner was scheepsrecht en uit de scrimmage was het de Moerstraten spits die hard binnenschoot: 1-1. Achtmaal liet zich niet van de wijs brengen en het waren Rick Jacobs en Chiel van Nispen die de Moerstraten defensie hoogstpersoonlijk uit elkaar speelde, Rick Jacobs legde de bal prima terug op de instormende Alex Luca maar zijn schot miste de goede richting. Niet veel later was het Gertjan van Nispen die het doel op een haar na miste. Nog voor rust was het Achtmaal dat de stand naar 2-1 moest tillen maar een corner werd naast gekopt door Ralph Mertens.

De 2e helft was nog geen minuut oud en het was de zeer sterk spelende Michael van Aert die de doelman op zijn weg vond. Achtmaal ging gelijk 1 op 1 spelen door Maurice van Meel in de ploeg te brengen en dit resulteerde gelijk in een kans voor Alex Luca maar de doelman redde. De ballen die Moerstraten onderschepte gingen linea recta zover mogelijk over de zijlijn om hun lijn van 8 weer te formeren. Toch was het Achtmaal dat de 2-1 maakte. Een toegewezen strafschop werd feilloos benut door Maurice van Meel nadat hij de bal zo’n 4 á 5 keer goed moest leggen door de leidsman die er een wedstrijdje van maakte om beide ploegen te irriteren. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar door een aantal scheidsrechtelijke dwalingen moest Achtmaal mensen gaan schuiven en een communicatie fout achterin leidde tot de 2-2.

Waar Moerstraten twee keer bij de Achtmaal goal is geweest, wist het ook direct twee keer te scoren.