Scheidsrechter

Weijers, F.

Accommodatie

Onbekend

De vele supporters op het sportpark aan de Buntweg zagen Achtmaal naar 4 minuten al achterkomen. De ploeg van John van Aert poetste de achterstand na rust weg, en liep uit naar 4-1. Koploper Lepelstraatse Boys speelde gelijk waardoor het verschil nu nog maar 2 punten is.

Achtmaal begon zwak aan de wedstrijd, het verloor vrijwel alle duels en ook de 2e ballen waren voor de gasten uit Sluis. Een verre inworp van Sluis kwam terecht bij de aanvoerder van Sluis die zich knap vrij draaide en vrij kon inschieten, de bal veranderde van richting waardoor Roy Nouws kansloos was en geklopt werd: 0-1. Sluis rook bloed en was de gehele eerste helft beter. Achtmaal was slap en creëerde helemaal niets. Sluis was ook niet bij machte om echt een goede kans te creëren.

In de rust werd er besloten om het tactisch om te gooien en dit legde de ploeg van John van Aert geen windeieren. Het begon te lopen bij Achtmaal, de duels werden gewonnen en ook de 2e ballen waren voor ´ De Groenen´. Het doelpunt voor Achtmaal bleef dan ook niet lang uit. Alex Luca zette voor, de goalie van Sluis kreeg de bal niet onder controle en zo was het spits Jacky Mertens die voor open goal de gelijkmaker aantekende: 1-1! Het was een startsein voor de Achtmaalse storm. Sluis had geen antwoord op de omzetting van Achtmaal en in de 54e minuut was het weer raak. Niek van Oijen kwam vrij aan de linkerkant hij had een scherpe voorzet in huis. Rechtsback Niek Elst was mee geslopen en knikte de scherpe voorzet met uiterste precisie binnen: 2-1! Het was zaak om te blijven voetballen, maar de druk van Achtmaal nam wat af. Sluis werd echter niet gevaarlijk waardoor het wachten was voor de genadeklap, die kwam in de 88e minuut. Michael van Aert werd op de achterlijn ten val gebracht waardoor de bal op de stip werd gelegd. Alex Luca wist hier wel raad mee en schoot feilloos binnen: 3-1! Nog geen minuut later lag de bal weer op dezelfde stip. Wederom was het Alex Luca die de keeper geen schijn van kans gaf: 4-1!

De harde kern van VV Achtmaal, beter bekend als Achtmaalse Tifiosi werd na afloop nog bedankt voor de goede support.

Het bleef nog lang onrustig op het sportpark aan de Buntweg…..