Accommodatie

Onbekend

Uit in Breda tegen JEKA.

Het is precies middag als we aftrappen in Breda onder een strakke blauwe hemel, vrijwel windstil, dus uitstekend voetbalweer.

We spelen weer 5 tegen 5 en twintig minuten. De spelers van JEKA zijn als eerste bij de bal als het fluitsignaal van de aftrap heeft geklonken, de aanval loopt evenwel spaak op uitverdedigen van Giel.

Het spel speelt zich daarna gedurende een vijftal minuten op het middenveld af, alwaar Teun en Giel de bal proberen te veroveren. Soms lukt dit en gaat de bal naar onze spits van de dag Siebe. Zijn gedribbel brengt nu nog geen doelkans met zich mee. Wesley verdedigd even later prima uit en geeft de bal mee aan Thijn, zijn schot gaat net naast. Daarop volgend een aanval van JEKA, waar we geen vat op hebben en het wordt 1-0. Maar niet lang getreurd, want Teun neemt een prima uitschop en de bal beland bij Siebe in zijn voeten, die speelt zijn mannetje uit en scoort de 1-1. Even later is onze verdediging net te laat terug om een schot van JEKA te onderscheppen en het wordt 2-1. Het wordt snel 3-1 als ook Siebe verdediger wil spelen en de bal verliest in onze doelmond.

We gaan rusten.

Na de rust het zelfde beeld, we komen er moeilijk door, ook al speelt JEKA met vier man, want ze hebben een vaste keeper in het doel geplaatst. Winnen is dus voor JEKA het belangrijkst nu.

Ze vallen toch nog goed aan, het wordt snel 5-1. Daarna is Achtmaal weer aan de beurt, de bal gaat van Giel naar Siebe en die pingelt zich vrij en met een hard en geplaatst schot passeert hij de keeper 5-2. We krijgen toch meer spel en ook Teun en Thijn tonen veel inzet om de achterstand te verminderen. Siebe helpt mee, als hij de bal, aangespeeld van Wesley, even later tussen drie man weet vrij te spelen, is zijn schot ook nu weer voor de keeper onhoudbaar. 5-3 Weer even later krijgt Siebe de bal aangespeeld van Giel en heeft de doelman het nakijken het staat ineens weer 5-4.

De volgende aanval van JEKA wordt door Thijn en Teun weggewerkt, maar Thijn raakt hierbij geblesseerd. Gelukkig kan hij even later weer aan de wedstrijd mee doen. De laatste aanval van JEKA treft toch weer doel 6-4. Dan fluit de goed leidende scheids af. Jammer dat we hebben verloren, maar vooral in het laatste deel van de tweede helft deden we er alles aan om goed mee te voetballen. We leren steeds meer bij en we hebben er toch nog een spannend slot aan gemaakt.