Achtmaal - BSC 1-0

12 oktober 2020 13:30

Achtmaal herpakt zich
In de tijden van corona moet je inventief zijn, om de supporters toch op de hoogte te kunnen houden. Dat was en door een goed initiatief van de supportersvereniging ' SV de Gouwe Wiesel ' mogelijk zo kon men toch de wedstrijd bekijken. Op facebook kon de wedstrijd live gestreamd worden. Zo konden de ouders van de spelers, hun kroost toch ooit nog eens op televisie zien voetballen wel dan niet met het Wilhemus of de Champions League hymne vooraf.
Mes tussen de tanden
Achtmaal starte fel aan de wedstrijd, het had immers wat goed te maken naar de blamage van vorige week in Nispen. Met verzorgd positiespel trok Achtmaal ten strijde naar de vijandelijke strafschopgebied. Zeker in de beginfase kwam het vaak over de rechterkant door waar Rick Jacobs en Chiel van Nispen makkelijk combineerde. De eerste echte kans was er in de 11e minuut. Jacky Mertens werd de diepte ingestuurd, hij kapte en haalde uit met links maar de BSC goalie wist redding te brengen. In de 20e minuut had Achtmaal een slimmigheidje van Nick Jongenelen nodig om op voorsprong te komen. De Achtmaalse spits die een prima wedstrijd speelde werd diepgestuurd en uit een onmogelijke bal haalde hij toch het maximale resultaat. Op de achterlijn werd hij aangetikt en de leidsman wees resoluut naar de stip, penalty! Bjarne Gommers wist hier wel raad mee: 1-0! Voor de rust was er niets noemenswaardigs meer op te noemen.
Controle
Na de rust had Achtmaal de controle, de Achtmaalse defensie kwam nauwelijks in de problemen. Al was er van goed voetbal geen sprake meer. Het was te onrustig, er werd te vaak en te snel diepte gezocht door de ploeg van Cees van Beers. Meer dan wat speldenprikjes kwam BSC niet. Achtmaal kreeg de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Chiel van Nispen en Stijn Antens zagen hun pogingen over het doel van BSC zeilen.
Zo staat Achtmaal op een keurige 3e plaats, volgende week gaat Achtmaal naar Bosschenhoofd. Niet om vliegtuigen te spotten, maar om de 3 punten te pakken.