Scheidsrechter

Schellens, A.H.A.

Accommodatie

Onbekend

Op een slecht bespeelbaar veld heeft Achtmaal zich een zéér slechte dienst bewezen door 1-1 gelijk te spelen tegen hekkensluiter TPO. Achtmaal mag Martijn Kuijstermans dankbaar zijn dat zijn wippertje over de keeper  in de 89e minuut doel trof en zo toch nog een puntje overhield aan speelronde 11.

Achtmaal dat van start ging in de volgende opstelling: Roy; Stefan – Chiel – Martijn – Ralph; Kevin – Michael – Lars – Niek; Joep – Michel.

Hetzelfde spelbeeld als vorige week Achtmaal dat de bal had en TPO dat ver achter over leunde. Ook kon het weer naar hartenlust opbouwen. Op het slecht bespeelbare veld waren in de beginfase weinig kansen te noteren. Het positiespel van Achtmaal werd slordiger en slordiger, ballen werden simpel ingeleverd. De voorzetten van Stefan Mertens en Niek Elst ontbraken heel de middag aan de juiste richting al was de eerste doelpoging van Achtmaal. De bal kwam terecht voor de voeten van Kevin van Aert die het overzicht hield en Joep Mensen in staat stelde om de bal in te schieten zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door een TPO’er. Daarna was het Joep Mensen die een vrije trap voor de goal slingerde en bij de eerste paal was het Niek Elst die goed inkopte maar de TPO doelman redde voortreffelijk. In de 37e minuut sloeg het noodlot toe voor Achtmaal. Chiel van Nispen die heel het seizoen zeer solide speelt, verspeelde de bal aan zijn directe tegenstander die de spits in gelegenheid stelde om de 0-1 binnen te schieten en zo Roy Nouws kansloos te laten.

Na rust een ander Achtmaal dat zeker in de beginfase van de 2e helft de kansen had om de gelijkmaker te maken. Joep Mensen die weg gestoken werd vond de keeper van TPO op zijn weg die knap redde met zijn voet. TPO dat zich heel de 2e helft bezig heeft gehouden met de bal zo ver mogelijk weg te schieten kwam er in bepaalde fases niet uit. Daarna was het een hectische situatie voor de goal van TPO, de bal kwam terecht bij Niek Elst na een scrimmage maar zijn bekeken lob ging over. Daarna was het weer de goalie van TPO die zijn ploeg op de been hield door de inzet van Joep Mensen knap te pareren. Niet veel later was het TPO dat gevaarlijk door kwam maar Roy Nouws wist in 2 instanties de bal te pakken. Achtmaal was in de 78e minuut zeer dichtbij de gelijkmaker maar het afstandsschot van Martijn Kuijstermans werd voortreffelijk gepareerd door de doelman van TPO. In de 89e minuut kwam er toch een verdiende gelijkmaker voor Achtmaal. Een verre uitrap van Roy Nouws werd doorgekopt door de ingevallen Sven Elst, de bal kwam terecht bij Joep Mensen die wéér de TPO doelman als winnaar uit de strijd zag komen maar het was Martijn Kuijstermans die met buitenkant rechts de bal over de keeper wist heen te wippen: 1-1.

Gezien de opvallende uitslagen had Achtmaal zéér goede zaken kunnen/moeten doen. Aankomende week moet er goed getraind worden. Zondag wacht SC Welberg dat maarliefst een 0-4 overwinning behaalde tegen DIVO.

Wedstrijdbalsponsor: Achtmaal Dames 1