19 oktober 2014 9:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag 19-10-14,

voor onze dames 1 stond er weer een vroege wedstrijd op het programma. 08;15 uur verzamelen voor vertrek. Dat doet bij sommige toch even zeer om uit bed te komen, maar toch was iedereen netjes op tijd. Op naar Roosendaal om daar het kunstgrasveld te trotseren.

Met de laag opkomende zon over het veld gingen onze dames van start. Al snel was te zien dat we moeite hadden met het veld. Ballen die te hard gingen, net niet binnen gehouden konden worden, te hoog op stuitte etc… Toch was Achtmaal de betere ploeg op het veld en wist in het eerste kwartier al diverse kansen te creëren voor zich zelf. Alleen de openingstreffer liet nog op zich wachten. We zouden eigenlijk niet mogelijk klagen dat de zon nog zo heerlijk schijnt in Oktober, maar in deze vroege ochtend mochten de felle stralen toch al wat hoger staan. Hoge ballen konden slecht ingeschat worden met die zon en hierdoor was er slordig bal verlies. Na een klein half uurtje spelen kwam Roosendaal met een lange bal over onze verdediging, hun snelle spitsen profiteerde hier gretig van en tekende voor de 1-0 voorsprong. Onze dames waren hier even niet goed van, wij zoveel kansen en hun 1 kans en deze zit er in. Voor we het eisten kwam er nog een kluts bal uit de hoogte die uiteindelijk achter onze keeper in het doel belande waardoor we met een 2-0 achterstand de rust in moesten.

Aangezien Achtmaal meer in bal bezit was dan Roosendaal zouden we een 2-0 achterstand in de tweede helft toch nog weg moeten kunnen werken. Dus met z’n alle schouders er onder en feller terug komen uit die kleedkamer. Zo gezegd zo gedaan, maar helaas bleven we met het zelfde probleem als de eerste helft kampen. Kansen genoeg, maar helaas eindigde deze steeds op de lat, op de paal of bij de keeper in de handen. Kwartier voor tijd mocht één van de spitsen van Achtmaal haar minuten nog maken en kwam het veld op. Eerste bal contact was gelijk al schot op goal. Dit gaf ons hoop. Zo’n tien minuten voor tijd werd deze hoop bevestigd en kwamen we op 2-1. Dit gaf ons weer even extra energie om door te zetten, zo fel zelfs dat er helaas door de scheids een overtreding werd gezien enkele meters voor onze 16. Speelster van Roosendaal ging achter de bal staan en trapte deze prachtig binnen onder de lat. Jammer voor ons, maar dit bracht de eindstand dus op een 3-1 verlies.