2 november 2014 10:00

Accommodatie

Onbekend

Zoals we inmiddels wel gewoon zijn, was het ook deze zondag weer vroeg aantreden voor onze dames. Al had een enkeling hier blijkbaar toch wat moeite mee, kwamen we toch met z'n alle samen aan in Nispen.
Het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden, dus van minuut 1 flink aan de bak was de boodschap. Het begin van de wedstrijd was niet echt succesvol, veel hoge ballen en Achtmaal iets of wat te afwachtend. Na een kleine tien minuten spelen kreeg Nispen een corner die de speelster van Nispen in de 16 binnen mocht koppen van onze dames. De reactie op deze achterstand was goed. Onze dames wisten hun spel op te pakken en te gaan voetballen. Dit resulteerde 6 minuten later tot een aansluitingstreffer. 1-1 de wedstrijd kon weer alle kanten op. Het bal bezit was erg verdeeld, aan beide kanten was er slordig bal verlies waardoor de wedstrijd niet echt opgang leek te komen. Met een dikke 30 speelminuten in de benen kwam Nispen gevaarlijk voor de goal van Achtmaal en benutte hun kans. Achtmaal keek met nog een kwartier voor rust dus tegen een achterstand aan die niet nodig was. En dat bestefte we maar al te goed. In dit laatste kwartier lukte het Achtmaal dan ook om de wedstrijd iets of wat naar zich toe te trekken en binnen de 10 minuten op een 2-3 voorsprong te komen.
Altijd goed om met een voorsprong aan de tweede helft te kunnen beginnen. Het gaf ons een dusdanig goed gevoel dat we kort na rust gelijk de 2-4 binnen wisten te tikken. De volgende 20 minuten beloofde een heen en weer te worden met  zo nu en dan een kansje. De doelpuntjes lieten echter op zich wachten tot aan de 70ste minuut. Het was helaas wel Nispen die weer wat korter kwam met een 3-4. Achtmaal voelde de spanning maar waren vast beraden niet nog een tegendoelpunt te moeten incaseren. Als kers op de taart zorgde we in de laatste minuten van de wedstrijd voor een duidelijke uitslag en wisten de wedstrijd te eindigen met 3-5 winst. Nette prestatie dames, zo blijven we in de top 5.
Op naar de volgende wedstrijd, onze eerste derby in deze competitie!