Scheidsrechter

Konings, C.J.M.

Accommodatie

Onbekend

Waar de ploeg van John van Aert al even niet meer weet wat winnen is. Krijgen de dorpelingen weer een dreun, ditmaal werd er met 5-2 verloren.

Achtmaal liet in de beginfase het initiatief aan Welberg. Dat in de 10e minuut al gelijk de 1-0 binnen wist te werken. Een lange bal van achteruit glipte onder de voeten van Niek Elst door en met een simpele voetbeweging lag de bal in de goal: 0-1. Hierna kwam Achtmaal meer uit haar schulp maar het was te onzorgvuldig in het balbezit. In de 26e minuut werd de marge verdubbeld door Welberg. Achtmaal kreeg de bal niet goed weg en uit de draai vond de Welberg spits de lange hoek: 2-0. Niet veel later werd Achtmaal gevaarlijk. Een uitbraak kwam terecht bij Alex Luca maar hij schoot rakelings voorlangs.

Wat er in de rust besproken werd kon naar 5 minuten al weer de prullenbak in. Binnen 5 minuten kreeg Achtmaal 2 corners tegen waarbij de warrige leidsman de eerste zeker had moeten afkeuren waar Lars Kools opzij werd getrokken. Zo stond er naar 51 minuten een uitzichtloze 0-4 stand op het scorebord. Achtmaal speelde hierna vrij uit en kreeg het zowaar een penalty omdat Alex Luca omver werd gelopen. Maurice van Meel schoot uiterst bekwaam binnen: 1-4. 7 minuten later stond de 2-4 ook op het scorebord dit keer werd Michael van Aert getorpedeerd in de 16-meter. Maurice van Meel scoorde wederom. Hierna kreeg Achtmaal de kans op 3-4 maar de kopbal van Ralph Mertens werd echter van de lijn gehaald. Waar Achtmaal met man en macht probeerde kreeg het in de laatste minuut de 2-5 om de oren.

Een pijnlijk verlies. Zo moet Achtmaal zo snel mogelijk de draad weer oppakken en weer gaan voetballen. Dit laatste lijkt de ploeg van John van Aert laatste tijd te zijn verleerd. Zondag vriendschappelijk thuis tegen Vivoo. Aanvang 12:00