Couvreur, M.A.

Accommodatie

Onbekend

Achtmaal elimineert titelkandidaat

OEH & AAH waren duidelijk hoorbaar in de 88e minuut op Achtmaal. Het ‘Bewustje’ van Michael van Aert zorgde voor de prachtige 1-0. Door van 30 meter de VCW goalie kansloos te laten!

De beginfase was voor de gasten uit Wagenberg. Met veel positie wisselingen voorin probeerde zij de Achtmaal defensie in verlegenheid te brengen. Achtmaal kwam de VCW storm goed door de eerste 15 minuten. Aan Achtmaal was het de gehele eerste helft rommelig, de groenen wisten elkaar met moeite te vinden op de slechte grasmat. Het eerste gevaar kwam van VCW dat echter het vizier niet op scherp had staan. Een in draaiende vrije trap werd terug voor gekopt maar de VCW spits rekende er niet meer op. Niet veel later was het eerste gevaar van Achtmaalse zijde een feit. Een corner van Gertjan van Nispen werd bij de 1e paal verlengd, maar Martijn Kuijstermans en Michael van Aert stonden beide net niet op de goede plek om de bal binnen te leggen. In de 37e minuut was het VCW die wel heel dichtbij de openingstreffer was. Roy Nouws wist de bal echter met zijn vingertoppen te beroeren waardoor de bal net naast ging. Net voor de thee pauze kreeg Achtmaal een tegenslag te verwerken het zag Ralph Mertens noodgedwongen naar de zijkant gehaald worden, Rick Jacobs verving hem met verve.

Na rust kwam Achtmaal beter en beter in de wedstrijd. VCW dat echter niets aan een gelijkspel had probeerde Achtmaal waar het kon onder druk te zetten. Waar plots Rick Jacobs 4 VCW’ers zijn hielen liet zien maar op het beslissende moment stroopte de bal op het stroeve veld waardoor deze kansrijke aanval de prullenbak in kon. Niet veel later leek de VCW spits alleen door te kunnen maar Joep Mensen was attent en wist deze veel belovende aanval te smoren. In de 68e minuut verliet Stefan Mertens het veld en kwam debutant Bjarne Gommers in de ploeg. Het 16(!) jarige Achtmaalse jeugdproduct speelde verdienstelijk en kopte Achtmaal in de 80e minuut bijna op 1-0, maar zijn kopbal miste kracht. In de 88e minuut was het dan toch raak! De VCW goalie had een lange bal in gedachten, de bal werd op 30 meter van de goal opgevangen door Michael van Aert die zich geen moment bedacht en de bal van de zelfde afstand over de VCW goalie lepelde: 1-0!

We sluiten niet af voordat we Chiel, Johnny, Michael, Joep, Niek en Alex enkele tips hebben gegeven voor het (aankomende) teamuitje.