Datum

1 maart 2015 12:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 1 maart mochten onze dames 1 eens wat uitslapen. Zij werden pas om 12:00 uur aan de aftrap verwacht in het Steenbergse Welberg.

Welberg die als middenmoter goed mee draait en belangrijke wedstrijden weet te winnen, beloofde een pittige tegenstander te worden. Thuis werd er wel met 7-0 gewonnen van hen, maar dit was in het begin van het seizoen. De druk lag dus in het Achtmaal-kamp. Klokslag 12uur werd de aftrap gegeven door Achtmaal op het kunstgrasveld gelegen aan het mooie complex van SC Welberg. In de begin fase van de wedstrijd was het vooral aan de kant van Achtmaal wat rommelig. Maar balbezit was gelijk verdeeld onder de twee rivalen van dit duel. De wind zorgde er mede nog eens extra voor dat de bal controle niet top ging bij Achtmaal. Toch kwamen er zowel voor Welberg als voor Achtmaal gevaarlijke kansen. Maar beide doelvrouwen stonden goed op hun plaats. De stand bleef lang gelijk en er was niet echter een beter partij te benoemen. Rond de 23ste minuut leed Achtmaal slordig balverlies waar Welberg gretig gebruik van maakte en onze dames meteen hiervoor afstrafte met een doelpunt. Met een achterstand werd er terug gestreden door Achtmaal, maar het bleef vaak moeizaam gaan. Gelukkig werd er in de 35ste minuut nog een actie gemaakt door Achtmaal. Een bal die door de verdediging ging bij Welberg werd onderschept door één van de groen witte spitsen en speelde de keeper uit om de stand op 1-1 te zetten. Nu was het aan onze dames om het niet nog een keer weg te geven en alert te blijven. Tot aan de rust bleef de stand gelijk en kon in de kleedkamer dus benadrukt worden wat er beter moest om die 3 punten onze kant op te trekken.

Daar gingen we dan, klaar voor de strijd in de tweede helft. Een strijd kon het echt wel genoemd worden want de duels waren lekker fel en er werd door beide partijen niet ingehouden om die bal te veroveren. De snelle spitsen van de thuisploeg bleven voor dreiging zorgen om de speelhelft van Achtmaal. Gelukkig kwamen zij niet tot scoren en wisten we steeds weer in de tegen aanval te komen. Er werd beter gevoetbald dan in de eerste helft. Dit werd dan ook verdiend beloond met een doelpunt. Onze centrale middenvelder kreeg een ideale kans om een schot te lossen op de goal en liet deze kans natuurlijk niet liggen om de 1-2 op het scorebord te zetten. Dit voetbalt gelijk een stuk fijner met een voorsprong.  Met nog een half uur te spelen waren onze dames zich er wel van bewust dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De duels bleven fel en stevig langs beide kanten. Scheidsrechter Bram wilde halverwege de tweede helft dit wat in tomen en stuurde een van onze verdedigers er even 5 minuten er af na een overtreding. Even een kleine omschakeling om de voorsprong te behouden dus. Er werd flink arbeid geleverd door onze Dames en wat is een betere stimulans dan dat deze arbeid ook beloond wordt? Idd nog een doelpuntje erbij. In de 78ste minuut wist Achtmaal wederom de verdediging van Welberg op een daalspoor te zetten en werd de bal de goal in gejaagd. 1-3. Ondanks we niet constant het voetbal lieten zien wat we in ons hebben, waren de goeie momenten het keerpunt steeds en werd Welberg dusdanig onderdruk gezet dat we ook in de 82ste minuut weer een doelpunt wisten forceren. Netjes gevoetbald en verdiend de stand op een 1-4 gezet. De lust van Welberg bleef aanwezig en ze gaven de wedstrijd zeker nog niet gewonnen. Er waren immers nog 8 minuten te spelen. Deze vechtlust werd voor hen dan ook nog beloond in de 89ste minuut met een prachtig afstandsschot wat onhoudbaar was voor onze doelvrouw. Hiermee brachten zij meteen ook de einduitslag op 2-4.