Henrietta, H.M.

Accommodatie

Onbekend

Achtmaal verslaat koploper

Het doelpunt van spits Jacky Mertens bleek goud waard te zijn naar het laatste fluitsignaal.

Achtmaal begon sterk en was veelvuldig op de helft van Vivoo te vinden. Vooral het Achtmaalse middenveld mocht naar hartenlust combineren. Toch kreeg Vivoo al snel een levensgrote kans. Het was echter Mark van Oijen die de bal op de lijn wist weg te halen. Niet veel later was er weer een kans voor Vivoo, die echter naast geschoten werd. De eerste kans van Achtmaal was gelijk een levensgevaarlijke. Een inworp van Joey Jongenelis kwam voor de voeten van Alex Luca die net naast schoot. Toch was het Vivoo dat op voorsprong leek te komen een scherpe steekbal door de Achtmaalse defensie kwam terecht bij de aanvaller die goed het overzicht behield en zijn ploeggenoot voor open goal zetten, de bal overschieten was moeilijker dan het net laten bollen, toch kreeg de aanvaller het voor elkaar om de bal in het vangnet te schieten. Nog geen minuut later was het raak aan de andere kant. De steekbal op Jacky Mertens was goed, hij stuurde zijn directe tegenstander het bos in. Oog in oog met de doelman bleef hij uiterst koel: 0-1.

In de 2e helft zakte het spelniveau ver naar beneden. Veel spelers haalde hun niveau niet, en dat was te zien aan het spel. Vrije ballen werden roekeloos naar voren geschoten. Vivoo was echter ook niet bij machte om een noemenswaardige kans te creëren.

Zo staat Achtmaal prima in de subtop van 5a. Volgende week is Rimboe te gast op het sportpark aan de Buntweg.