Datum

1 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Achter af gezien mag Achtmaal blij zijn met één punt in Roosendaal. In de 2e helft werd het overklast door BSC. De eerste helft was Achtmaal echter heer en meester en liep het al snel uit naar een verdiende 2-0 voorsprong.

Achtmaal startte sterk. Het drukte BSC terug op eigen helft. In de beginfase had Achtmaal echter moeite met de opbouw van BSC, maar na een omzetting was dit probleem verholpen. Achtmaal werd steeds dreigender en de 0-1 liet niet lang op zich wachten. Nick Jongenelen werd diep gestuurd en hij had een perfecte voorzet in huis op Jacky Mertens die goed binnen tikte: 0-1. Nog geen minuut later was het wederom Nick Jongenelen maar zijn schot eindigde naast. Achtmaal was op dat moment de baas. En het 2e doelpunt liet ook niet lang op zich wachten. Een fraaie combinatie tussen Maurice van Meel, Chiel van Nispen en Jacky Mertens werd door de laatstgenoemde fantastisch afgerond met een mooie volley: 0-2. Nog voor de rust moest Roy Nouws een keer handelend optreden op een afstandsschot.

Na de rust was het spelbeeld opgedraaid. BSC drukte Achtmaal ver terug op eigen helft en Achtmaal kwam niet lekker in het spel. En in de 53e minuut had BSC de aansluitingstreffer te pakken. De Achtmaalse defensie stond verkeerd gepositioneerd waardoor de BSC spits met een fraaie lob de 1-2 maakte. Het was een startschot voor BSC om Achtmaal verder op te gaan jagen. Achtmaal moest echter alle zeilen bijzetten en het verdedigde de voorsprong met hand en tand. Zo waren het Michael van Aert en Niek Elst die ballen ternauwernood wisten te blokken. En ook Roy  Nouws moest een keer gestrekt naar de hoek. De 2-2 viel echter wel en het was niet onverdiend te noemen. Waar Achtmaal met een vrije trap stond te slapen, werd de bal naar de linksback gespeeld die de bal voor slingerde, de spits kopte diagonaal raak: 2-2.

Volgende week is Wernhout te gast op het sportpark aan de Buntweg. Achtmaal zal een gemotiveerde tegenstander krijgen aangezien de gasten uit Wernhout nog puntloos zijn bij hen rentree in de 4e klasse.